Burner

CB homebase advice and troubleshooting

Moderator: stampman

tobyw7
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:18 pm

Thu Jan 24, 2008 6:28 pm

Any recommendations?

Have been looking at the RM Model KL200, 80 or 100 W (£45) depending on what you read, or KL400 which is 200W (£115) but also quite a bit more expensive.

Haven't found many others to buy online.

Cheers

--Toby //

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6060
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Fri Jan 25, 2008 8:36 am

either one depending on what you want to do dxing or local waste of time for local but needed for dxing


:D :D :D :D :D :D :D
if it anit broke dont fix it

tobyw7
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:18 pm

Fri Jan 25, 2008 4:13 pm

yeah i was looking to do longer distance work.. thx

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6060
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Fri Jan 25, 2008 4:46 pm

if so the bigger the better



:D :D :D :D :D :D
if it anit broke dont fix it

tobyw7
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:18 pm

Sat Jan 26, 2008 4:22 pm

Cheers.. will take that into account..

tobyw7
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:18 pm

Mon Jan 28, 2008 8:10 pm

Will i be able to use a burner portable.. in a car,
without the battery going dead on me
?

Is it a safe thing to do..

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6060
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Tue Jan 29, 2008 8:37 am

run seperate battery in the boor with a caravan split charger connected up sand you will be ok


:D :D :D :D :D :D :D
if it anit broke dont fix it

tobyw7
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:18 pm

Thu Jan 31, 2008 7:37 am

Thanks for clarifying that.

Would the caravan split charger be the same as a split charge relay:
http://www.kampenwagen.co.uk/split%20charge%20relay.htm

-- Toby .
>> 26-Tango Mike-129 : http://www.tangomike.net
>> 26-Foxtrot Bravo-132 : http://www.foxtrotbravo.co.uk

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6060
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Thu Jan 31, 2008 8:41 am

yes should think so



:D :D :D :D :D :D :D :D
if it anit broke dont fix it

tobyw7
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:18 pm

Thu Jan 31, 2008 3:43 pm

Okay cheers.
>> 26-Tango Mike-129 : http://www.tangomike.net
>> 26-Foxtrot Bravo-132 : http://www.foxtrotbravo.co.uk

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6060
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Fri Feb 01, 2008 9:08 am

glad to help let us know how you get on



:D :D :D :D :D :D :D :D
if it anit broke dont fix it

tobyw7
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:18 pm

Sun Feb 03, 2008 4:46 pm

Yeah thank you. I think for the time being i'll have the rig set up for my car first. so i will only have to worry about the radio itself and the antenna

Then in a bit i'll organise an antenna of sorts at home etc

I'll let you all know how i get on anyway.
>> 26-Tango Mike-129 : http://www.tangomike.net
>> 26-Foxtrot Bravo-132 : http://www.foxtrotbravo.co.uk

simonthewizard
Official CB Nut
Official CB Nut
Posts: 59
Joined: Wed Mar 05, 2008 7:55 am

Thu Mar 06, 2008 8:45 am

Run here the:

KL400
KL500
KL203

They are all working well and have never had any troubles with them, guess will do now.................... All seem to deliver the power well, and have small fans fitted on mine as helps with the heat, especially during the summer months

User avatar
Apbuild
Chatter Box
Chatter Box
Posts: 149
Joined: Thu Jan 03, 2008 4:18 pm
Location: Oxfordshire

Sat Mar 22, 2008 5:50 pm

I have a KL 500.

Would a lack of power cause it not to work properly, ie, do I need to upgrade to a 40 amp power supply?

If I transmit from my office using no amp power, the signal is, of course clear as a bell in my jeep, some 100 yards away. As soon as the amp is turned on in the office, the transmission is lost altogether and all I get is a load of hiss.

Also, when the amp is on you can only TX for about three seconds before the rig restarts.

Any advice greatly accepted as usual.

Cheers,

Rob.
You got Eclipse coming at you!!!!!
I'd rather be mud pluggin, fishin', or shootin! (Or on my CB Radio)!

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6060
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Sun Mar 23, 2008 6:48 am

you definatly need a power supply big enough to drive the burner and cb if it is working then you might be too close with the car

:D :D :D :D :D :D :D
if it anit broke dont fix it

Post Reply