Sirio boomerang

Homebase antenna advice and troubleshooting

Moderator: stampman

Post Reply
Rm24uk
New to the Scene
New to the Scene
Posts: 4
Joined: Tue May 28, 2013 2:13 am

Tue May 28, 2013 2:21 am

Hi forums

I live in a block of flats 10 floors up and grabbed hold of a balcony antenna the boomerang
I have mounted it on an old sky bracket it currently stands quite close to the balcony above
I would say half a metre and all I am picking up on my 3900 is 9 pounds of static on virtually
Every channel the swr seems ok but can't understand why the performance is so poor anyone
Got any suggestions??

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6038
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Tue May 28, 2013 9:36 am

interference from an electrical item in one of the flats or you flat would seem to be the problem i would think sorry to be the bearer of bad news



*King* *King* *King* *King*
if it anit broke dont fix it

Rm24uk
New to the Scene
New to the Scene
Posts: 4
Joined: Tue May 28, 2013 2:13 am

Tue May 28, 2013 12:39 pm

Had the same deal when i used a modulator on the balcony i am however going to try moving it further out see if that makes any difference

thanks for the reply

User avatar
porky.69
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 2114
Joined: Sun May 04, 2008 8:11 pm
Location: Birmingham, England

Tue May 28, 2013 8:54 pm

sounds like a old tv set or like stampman says somthing very nr bye :|

Rm24uk
New to the Scene
New to the Scene
Posts: 4
Joined: Tue May 28, 2013 2:13 am

Fri May 31, 2013 1:15 am

When i look in the distance i see lots of big radio masts but to be honest they cant be the problem or i would have picked this skip up when i had it in my car, is it possible my power supply could be causing this???

User avatar
stampman
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 6038
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:36 pm
Location: lancaster

Fri May 31, 2013 8:30 am

if its a std power supply built for cb or radio then i would doubt it a plasma tv can cause probems or even a bt hub power supply has been known to do it as well





*King* *King* *King* *King*
if it anit broke dont fix it

Rm24uk
New to the Scene
New to the Scene
Posts: 4
Joined: Tue May 28, 2013 2:13 am

Fri May 31, 2013 3:01 pm

I do not have a plasma tv but i do have a sky broadband hub will turn it off or the wireless see if that makes any difference, also me power pack is very old and does buzz alot

User avatar
porky.69
- - -> CB God <- - -
- - -> CB God <- - -
Posts: 2114
Joined: Sun May 04, 2008 8:11 pm
Location: Birmingham, England

Sat Jun 01, 2013 9:04 pm

i get 9 pound of noise from nextdoor ....when they go out its gone (plasma) tv :|

User avatar
wildfire
Motor Mouth!
Motor Mouth!
Posts: 285
Joined: Tue Apr 22, 2008 7:08 pm
CB Handle: wildfire.
Location: United Kindom.

Tue Jun 11, 2013 10:49 pm

the problem is with broadband hubs is that they run on 3650–3700 MHz band & they do interfere with CB radio frequency`s also here is something else i have found what can interfere with cb frequency's Certain high power cordless telephones operating on frequencies below 853 MHz can cause interference to other radio users also which transmit in the frequency band 470-854 MHz.

so basically not looking good for CB radio users who have Neighbours who have wireless networks or have a wireless network hub in there own home & cordless phones :roll:

User avatar
chazwozza
Good Buddy
Good Buddy
Posts: 39
Joined: Tue Feb 26, 2008 8:33 pm

Wed Aug 14, 2013 6:19 pm

Buy yaself a few ferrite plugs to put on ya cables also it wouldn't hurt making an air choke
5-6 winds of coax around a 4 and a quarter inch diameter near the antenna base (if you cant find anything to wind it around just use a 2l plastic bottle that's close enough)
just do a google search for air choke or ugly balun

guide to chokes

http://www.karinya.net/g3txq/chokes/

Post Reply